10. fejezet · 10.1
A legfontosabb beállítások
A Beállítások részben a webmailt saját ízlése szerint alakíthatja. Kattintson a menüben a Beállítások elemre, majd ismét a Beállítások elemre. Ekkor az alábbi részeket látja. Ne felejtsen el minden résznél a Mentés gombra kattintani.
| Rész | Mit állíthat be itt? |
|---|---|
| Felhasználói felület | Nyelv, időzóna, az idő és a dátum megjelenítése, milyen gyakran keressen a webmail új leveleket, valamint a megjelenés. Lásd: Nyelv, megjelenés és sötét mód. |
| Postafiók nézet | Mikor számít egy üzenet olvasottnak, hány üzenet jelenjen meg oldalanként, és értesítések új levél érkezésekor. Lásd: Értesítés új levél érkezésekor. |
| Üzenetek megjelenítése | Hogyan olvassa az üzeneteket: új ablakban, formázással vagy anélkül, és betöltődjenek-e a távoli képek. |
| Üzenetek írása | Írás formázással vagy anélkül, milyen gyakran mentődjön a piszkozat, hová kerüljön a válasza, emlékeztető az elfelejtett mellékletekre, és mikor kerüljön az aláírása az üzenet alá. |
| Kapcsolatok | Hogyan működik a címjegyzéke, például megjegyezze-e a webmail automatikusan azokat a címeket, amelyekre levelet küld. |
| Különleges mappák | Melyik mappa szolgáljon Piszkozatok, Küldöttek, Kéretlen, Kuka és Archiválás mappaként. Lásd: Üzenetek archiválása. |
| Szerverbeállítások | Karbantartás, például a Kuka ürítése kilépéskor. |
Távoli képek

Az Üzenetek megjelenítése részben az Allow remote resources (1) beállításnál választhatja ki, mikor töltsön be a webmail képeket az internetről. Alapértelmezés szerint ez never: ilyenkor üzenetenként kell az Engedélyez gombra kattintania (lásd: Üzenet olvasása). Választhatja azt is, hogy ez a címjegyzékében szereplő vagy a megbízható feladókra vonatkozzon. A mindig engedélyezést nem javasoljuk, mert így a feladók láthatják, mikor nyitja meg a levelüket.
A Kuka automatikus ürítése

A Szerverbeállítások részben a Karbantartás alatt választhatja ki, hogy a webmail kiürítse-e a Kukát kilépéskor. Így postafiókja magától kicsi marad. Ha a kéretlen leveleket azonnal el szeretné távolítani, kapcsolja be a Directly delete messages in Junk beállítást.
Tipp: bizonytalan egy beállításban? Akkor hagyja úgy, ahogy van. Az alapértelmezés a legtöbb felhasználónak jól működik.
