15. fejezet · 15.32
Nem látja a módosításait, ha letölti a fájlt vagy megnyitja a számítógépén
Ön a böngészőben módosított egy dokumentumot. Letölti, hogy elküldje e mailben, vagy megnyitja a számítógépén a szinkronizáláson keresztül, és a régi verziót látja. Hol vannak a módosításai?
Hogyan működik
Az Euro-Office azonnal menti a módosításait, de először a dokumentumszerveren. A fájl a WebOké Nextcloud-ban csak akkor frissül, amikor mindenki bezárta a dokumentumot. Ezután még eltart egy ideig, általában tíz másodperctől fél percig. Így több ember is dolgozhat egyszerre anélkül, hogy a fájl folyamatosan újra kiíródna.
Így kapja meg a legfrissebb verziót
- Zárja be a dokumentumot a jobb felső sarokban lévő kereszttel (lásd Dokumentum bezárása és visszatérés a fájlokhoz). Kérje meg a kollégáit, akik szintén megnyitották, hogy zárják be azt.
- Várjon fél percet.
- Frissítse a fájlokat tartalmazó oldalt, és töltse le újra a fájlt. A számítógépén lévő szinkronizáció ezután automatikusan lekéri az új verziót.
Sürgős?
Azonnal el kell küldenie a legfrissebb verziót, miközben a dokumentum még nyitva van? Válassza a szerkesztőben a Fájl, Letöltés másként lehetőséget. Ez a fájl mindig tartalmazza a legutóbbi módosításait, akkor is, ha mások még dolgoznak rajta.
Buktatók
- Ha egy egész napig nyitva hagyja a dokumentumot egy lapon, akkor a fájl a Nextcloud-ban aznap nem frissül. Zárja be a dokumentumokat, ha végzett velük.
- Ne szerkesszen egy fájlt egyszerre a böngészőben és a Word-ben vagy a LibreOffice-ban a számítógépén, a szinkronizáción keresztül. Ebben az esetben két verziót kaphat, vagy értesítést arról, hogy a fájl megváltozott.
- Megjelenik az "A fájl verziója megváltozott" üzenet? Ekkor a fájlt a szerkesztőn kívül módosították. Kattintson az OK gombra, az oldal betölti a legfrissebb verziót.
