10. fejezet · 10.4
Csoportos beszedés beállítása vagy leállítása
Csoportos beszedéssel soha többé nem kell a számláira gondolnia. Egyszer ad nekünk egy SEPA felhatalmazást, és ezután a nyitott és az új számlákat automatikusan levonjuk a bankszámlájáról. Ezt a Számláim menüponton belül a Csoportos beszedés fülön intézheti.

Csoportos beszedés bekapcsolása
- Lépjen a Számláim menüpontba, és válassza a Csoportos beszedés fület. A számlák feletti sávban a Beállítás gombra is kattinthat.
- Kattintson a Csoportos beszedés bekapcsolása gombra (1).
- Ekkor átirányítjuk a Mollie fizetési partnerünkhöz. Fizessen ott egyszeri 1 centet arról a bankszámláról, amelyről a beszedést engedélyezi.
- Ezzel a fizetéssel megerősíti a felhatalmazást. Ezután visszakerül a Fiókomba, ahol az oldal megmutatja, hogy a csoportos beszedés aktív.

Ha a csoportos beszedés aktív, az oldalon megjelenik a felhatalmazás száma, a bankszámlaszám és a számlatulajdonos neve. Ezután az alapértelmezett fizetési módja automatikusan a Csoportos beszedés lesz, a még nyitott számláira is.
Tipp: inkább saját maga fizetné ki a számlát, és a fizetési képernyőn az automatikusan ismétlődő beszedéssel rendelkező iDealt választja? Ebben az esetben egyszerre fizeti ki az adott számlát, és adja meg a felhatalmazást a következő számlákhoz is.
Mit lát, amikor megtörténik a beszedés?
Amint elindítjuk egy számla beszedési megbízását, a számla állapota Folyamatban lesz. A számla oldalán ekkor az szerepel, hogy a beszedés elindult. Önnek nincs teendője: az összeget automatikusan levonjuk, majd a számla fizetett állapotba kerül.
Figyelem: a beszedett összeget kérjük, ne utalja vissza. Ha valami nem stimmel, vegye fel velünk a kapcsolatot, és közösen megoldjuk. Visszapattanás (storno) esetén a csoportos beszedési megállapodás automatikusan megszűnik.
Csoportos beszedés leállítása
- Lépjen a Csoportos beszedés fülre.
- Kattintson a Csoportos beszedés leállítása gombra.
Ekkor a felhatalmazást visszavonjuk. Az alapértelmezett fizetési módja ismét Banki átutalás lesz. Az új számlákat ezután saját maga fizeti ki. A csoportos beszedést később bármikor újra bekapcsolhatja.
Ha nem tudja használni a bekapcsoláshoz szükséges gombot, és azt az üzenetet látja, hogy a csoportos beszedés az Ön fiókjához nem elérhető, vegye fel velünk a kapcsolatot.
