Ugrás a tartalomhoz

Sütibeállítások

Típusonként válassza ki, mely sütiket engedélyezi. Választását bármikor módosíthatja a Sütibeállítások linken, amely minden oldal alján megtalálható. Adatvédelmi nyilatkozat

Szükséges

Mindig bekapcsolva

A bejelentkezéshez, a kosár megőrzéséhez és a választásai megjegyzéséhez szükségesek. Ezek mindig be vannak kapcsolva.

Milyen sütik?
  • weboke_sessie, weboke_klant, weboke_remember: a munkamenet és a bejelentkezve maradás
  • weboke_basket: a kosár
  • wkBtwIncl: az árak megjelenítése ÁFÁ-val vagy anélkül
  • wok_cookies: a sütiválasztás, 12 hónap

Méri, melyik hirdetés vezet látogatáshoz vagy rendeléshez, hogy ne fizessünk hatástalan hirdetésekért.

Milyen sütik?
  • Google Ads a Google Tag Manageren keresztül (_gcl_au, _gcl_aw), legfeljebb 90 napig
  • OpenAI Ads, hirdetések a ChatGPT-ben
  • wok_aff: melyik partnerünk ajánlására érkezett (partnerprogram), 60 nap

4,6

Ország és nyelv

Minden országnak saját oldala van, az adott ország áraival és ÁFA-jával.

Megtekintés

Virtuális fájlok: mindent lát, csak azt tölti le, amit megnyit

A virtuális fájlokkal a számítógépén megjelenik a WebOké Nextcloud összes mappája és fájlja, de ezek szinte semmi helyet nem foglalnak. Csak amikor megnyit egy fájlt, az alkalmazás akkor tölti le. Tökéletes megoldás egy kis tárhelyű laptophoz, vagy ha a Nextcloud tárhelye jóval nagyobb, mint a számítógép szabad helye.

Így ismeri fel az állapotot (Windows)

A Fájlkezelőben minden fájlnál az Állapot oszlopban egy ikon látható:

Ikon a FájlkezelőbenJelentésMűködik internet nélkül?
Kék felhőcskeCsak online: a fájl csak a Nextcloudban található.Nem
Zöld pipa fehér körbenMegnyitotta a fájlt, az most már a számítógépen is megtalálható.Igen
Fehér pipa zöld körbenMindig ezen az eszközön: mindig a számítógépen marad.Igen
Két kék nyílhegySzinkronizálás folyamatban.

Mac gépen hasonló ikonok láthatók a Finderben, ezek a Nextcloud Files telepítése Mac gépen (File Provider) táblázatában találhatók.

Egy fájl vagy mappa állandó megtartása a számítógépen

Gyakran utazik, vagy gyakran dolgozik internetkapcsolat nélkül? Ebben az esetben rögzítse a számítógépén a szükséges mappákat.

  • Windows: kattintson a jobb egérgombbal a mappára a Fájlkezelőben, és válassza az Mindig megtartása ezen az eszközön lehetőséget. Az alkalmazás letölti az adott mappa teljes tartalmát, beleértve a később hozzáadott elemeket is.
  • Mac: kattintson a jobb egérgombbal a mappára, és válassza a letöltött állapot megőrzésére szolgáló opciót (Keep Downloaded).

Hely felszabadítása

Megnyitott egy nagy mappát, és kezd betelni a tárhely? Ebben az esetben szabadítson fel helyet. A fájlok továbbra is megmaradnak a Nextcloudban, csak a számítógépen lévő másolat törlődik.

  • Windows: kattintson a jobb egérgombbal a fájlra vagy mappára, és válassza a Hely felszabadítása lehetőséget. Az ikon ismét kék felhőcskére változik.
  • Mac: kattintson a jobb egérgombbal, és válassza a letöltés eltávolítására szolgáló opciót, vagy kapcsolja ki az állandó megtartást. A Mac kevés szabad hely esetén automatikusan is felszabadít helyet.

Figyelem: Windows rendszeren az alkalmazás nem szabadít fel automatikusan helyet. Minden fájl, amelyet egyszer megnyit, a számítógépen marad, amíg saját maga nem választja a Hely felszabadítása lehetőséget. Ezt érdemes időnként elvégezni a nagy mappáknál, például a fényképeknél. A Laptop kevés szabad lemezterülettel: a virtuális fájlok és a Hely felszabadítása helyes beállítása cikkben olvashatja, hogyan érdemes beállítani egy kevés szabad tárhellyel rendelkező laptopot.

Figyelem: ha töröl egy fájlt a mappából, az a Nextcloudból is törlődik, még akkor is, ha az egy virtuális fájl volt. Ha csak helyet szeretne visszanyerni, válassza a Hely felszabadítása lehetőséget, ne a Törlés lehetőséget. Véletlenül törölte? Állítsa vissza a Egy törölt fájl visszaállítása a Törölt fájlok közül segítségével.

Virtuális fájlok be- vagy kikapcsolása

A telepítés során a Synchronize everything vagy a Choose what to sync lehetőséget választotta, de mégis szeretné használni a virtuális fájlokat? Kattintson a felhőcskére, nyissa meg az alkalmazás beállításait, majd a fiókjánál kattintson a mappa melletti három pontra. Válassza a Virtuális fájlok támogatásának engedélyezése lehetőséget. A Virtuális fájlok támogatásának letiltása lehetőséggel visszaválthat az előző módra, ekkor az alkalmazás letölti az összes kijelölt elemet.

Mikor érdemesebb mellőzni a virtuális fájlokat?

  • Ha gyakran dolgozik hosszabb ideig internetkapcsolat nélkül, és előre nem tudja, mely fájlokra lesz szüksége.
  • Ha egy program egyszerre az összes fájlt átvizsgálja (például egy biztonsági mentő program vagy egy fényképkezelő program, amely az egész mappát indexeli). Ez esetben a program mindenképp mindent letölt.
  • Linux rendszeren, ahol ez a funkció még tesztfázisban van.

Egy pillanat…

Domainek beállítása

Állítsa be domainenként a névszervereket, a tárhelyhez való kapcsolást és azt, hogy ki legyen a tulajdonos.

Domainek betöltése…