14. fejezet · 14.4
Több tárhely vagy felhasználó, csomagváltás vagy lemondás
A csomagja Önnel együtt növekszik. Több tárhelyet, további felhasználókat vagy Office-licenceket a Mijn WebOké felületén, a csomag oldalán saját maga is beállíthat. Itt válthat másik csomagra is, vagy mondhatja le a csomagját.
Testreszabható beállítások

| Beállítás | Mit választhat | Melyik csomagnál |
|---|---|---|
| Opslagruimte (1) | Personal 250 vagy 500 GB, Family 500 GB vagy 1 TB, Max 1, 2 vagy 5 TB | Personal, Family, Max |
| Nextcloud Office users (2) | Az Office Suite licencek száma (lásd: Office-licencek kiosztása és utólagos megrendelése) | Personal, Family, Max |
| Extra Nextcloud accounts (3) | A Max csomag 10 felhasználóján felüli további felhasználók, összesen legfeljebb 100 | Max |
| Subdomein van Nextcloud server (4) | Az ingyenes cím a webokecloud.nl domainen vagy saját aldomain (lásd: A Nextcloud saját domainen (cloud.sajatcege.hu)) | Family, Max |
- Válassza ki a kívánt beállítást.
- Kattintson az Opciók mentése gombra (5).
- Megjelenik, hogy mennyit kell pótlólagosan fizetnie az időszak hátralévő részére, nettó és bruttó áron, áfával együtt.
- Kattintson a Megerősítés és fizetés gombra, és fizesse ki a számlát.
A bővítést az időszak hátralévő részére időarányosan fizeti meg, és a fizetés után lép életbe. A csökkentés azonnal életbe lép. A tárhely módosítása után a tárhelyet a csomagja valamennyi felhasználója számára módosítjuk.
Figyelem: ha csökkenti a tárhelyet, akkor először az Opslagruimte számlálónál ellenőrizze, hogy a fájljai elférnek-e a kisebb tárhelyen. Hogy mi számít bele a tárhelybe, azt a Tárhely megtekintése: mi számít bele és mi nem cikkben olvashatja.
Másik csomag kiválasztása
A csomag oldalán megjelenik a Hostingpakket wijzigen kártya, ha elérhető Önnek másik csomag. Válassza ki az új csomagot, és kattintson a Wijzig pakket gombra.
- Bővítés, például a Personal csomagról a Family csomagra váltás, azonnal életbe lép. A hátralévő napokra időarányosan fizet. A saját Nextcloudja minden fájljával együtt megmarad.
- Csökkentés a következő meghosszabbításkor lép életbe. Ekkor nem kell pótlólagosan fizetnie. Ügyeljen arra, hogy a felhasználói és fájljai elférjenek a kisebb csomagban.
- Több mint 5 felhasználó a Family csomagnál? Ez csak a Max csomaggal lehetséges.
- A Free csomagról egy fizetős csomagra váltás nem történhet bővítéssel. Új csomagot kell rendelnie, és át kell helyeznie az adatait. Lásd: A Nextcloud Free szolgáltatásból fizetős csomagba, vagy másik Nextcloud szolgáltatótól áttérés.
Csomag lemondása
A csomag oldalán, alul található a Product opzeggen kártya. Itt választhat:
- A lejárati dátumtól: a Nextcloudja eddig a dátumig változatlanul működik tovább, azután automatikusan megszűnik. Ezt követően már nem kap meghosszabbítási számlát. Amíg a dátum még nem telt le, ezt a Opzegging ongedaan maken gombbal visszavonhatja.
- Lemondás és azonnali törlés: a Nextcloudja azonnal törlődik, az összes fájllal együtt. A hátralévő időszakra nem jár visszatérítés.
Figyelem: a megszüntetés után valamennyi felhasználó összes fájlja, naptára és névjegye elvész. Először mentsen el mindent, amit meg szeretne őrizni: a fájlokat az asztali alkalmazással vagy zip fájlként, a naptárakat és névjegyeket ics és vCard fájlként. Lásd: Feltöltés és letöltés, nagy fájlok, teljes mappák és zip esetén is és Névjegyek: létrehozás, csoportok, importálás és exportálás.
Átkerül a Nextcloudja a WebOké egy másik ügyfeléhez, például a cége eladása vagy egy új pénztáros kinevezése miatt? Ebben az esetben a csomag oldalának alján található Overdragen aan een andere klant funkciót használja. Ilyenkor ne mondja le a csomagot: minden változatlanul megmarad.
