3. fejezet · 3.6
Eszközök és munkamenetek megtekintése, visszavonása vagy távoli törlése
Tekintse meg egy rövid videóban
Az Eszközök és munkamenetek menüpontban megtekintheti, hogy mindenhol hol van bejelentkezve a fiókjával: böngészőkben, a számítógépén és telefonján futó Nextcloud-alkalmazásokban, valamint alkalmazásjelszavakkal. Itt tilthat le egy eszközt is, például ha ellopták a telefonját.
A lista megtekintése
- Kattintson a jobb felső sarokban a profilképére vagy a monogramjára.
- Válassza a Beállítások lehetőséget.
- Kattintson bal oldalon a Biztonság menüpontra.
- Görgessen az Eszközök és munkamenetek részhez.

Soronként a következőket látja:
- Eszköz (1): egy alkalmazásjelszó neve, egy alkalmazás, például a desktop-alkalmazás vagy a Nextcloud-alkalmazás neve az eszköz típusával, vagy annak a böngészőnek a neve, amellyel bejelentkezett. Az Ez a munkamenet az a böngésző, amelyben most dolgozik.
- Utolsó tevékenység: mikor lépett utoljára kapcsolatba az adott eszköz az Ön Nextcloudjával.
- Egy három pontos gomb (2), amellyel megadhatja, mit szeretne tenni az adott eszközzel.
Tipp: A kulcs ikon alkalmazásjelszót jelent. Böngésző esetén az adott böngésző logóját látja.
Egy eszköz letiltása
Kattintson az eszköz melletti három pontra. Ekkor megjelenik egy menü a következő lehetőségekkel:

- Fájlrendszer-hozzáférés engedélyezése: csak alkalmazásjelszavaknál. Ha a jelölőnégyzet be van jelölve, az alkalmazás a fájljaihoz is hozzáférhet. Ha az alkalmazásjelszót csak a naptárához és a névjegyeihez használja, kiveheti a pipát.
- Átnevezés: adjon az eszköznek vagy az alkalmazásjelszónak egyértelműbb nevet.
- Visszavonás: az eszköz azonnal kijelentkezik, és többé nem fér hozzá az Ön Nextcloudjához. Az eszközön már meglévő fájlok ott maradnak. Ezt használja egy régi laptophoz, egy már nem használt alkalmazáshoz vagy egy elveszett alkalmazásjelszóhoz.
- Eszköz törlése: amint az eszköz ismét kapcsolódik, utasítást kap, hogy jelentkezzen ki, és törölje a rajta lévő Nextcloud-fájlokat. Ezt használja ellopott vagy elveszett laptop vagy telefon esetén.
Visszavonás és Eszköz törlése esetén az Ön Nextcloudja néha előbb a jelszavát kéri, annak megerősítésére, hogy valóban Ön az.
Figyelem: Az Eszköz törlése csak maguknál a Nextcloud-alkalmazásoknál működik (a desktop-alkalmazásnál és a mobilalkalmazásnál), és csak akkor, amikor az eszköz ismét online lesz. Csak azt törli, amit az adott alkalmazás szinkronizált, az eszköz többi részét nem. Böngésző vagy alkalmazásjelszóval rendelkező alkalmazás esetén a hozzáférést vonja vissza, törlésre ott nincs lehetőség. Hogy lopás esetén mit tegyen még, azt itt olvashatja: Ellopott laptop távoli letiltása.
Egy böngésző kijelentkeztetése másik számítógépen
Elfelejtett kijelentkezni valaki más számítógépén? Keresse meg a böngészőt a listában az utolsó tevékenység alapján, és válassza a Visszavonás lehetőséget. Ezzel azonnal ki lesz onnan jelentkeztetve.
Mi a teendő, ha valamit nem ismerek fel?
Olyan eszközt vagy böngészőt lát, amelyet nem ismer, és nem is egy háztársa vagy kollégája használta az Ön fiókjával? Vonja vissza az eszközt, és azonnal módosítsa a jelszavát (Jelszó módosítása vagy elfelejtett jelszó). Kapcsoljon be egy hitelesítő alkalmazást is (Hitelesítő alkalmazás beállítása és biztonsági kódok mentése), és ellenőrizze a postafiókja jelszavát is, mivel oda érkeznek a bejelentkezési kódjai.
